Din familjefotograf i Umeå

Jag är inte så mycket för uppställda barnbilder eller för att säga åt barnen att le på beställning. Nä, mitt sätt att fotografera är att genom lek och bus få barnen att ha en genuint rolig stund full av bus, skratt, tokigheter och spring i benen! De bästa bilderna på barn är enligt mig när man fångar deras naturlighet och personlighet, oavsett om jag fotograferar i studion, utomhus eller i ert hem.

Familjefotografering i Umeå, exempel på bilder i studio och utomhus

Att fotografera barn & familj

Jag jobbar mycket med känslan i bilderna. Att anpassa alla fotograferingar efter varje enskild individ gör detta möjligt, att fånga dem precis så som de är. Okonstlat, avslappnat och äkta.

Jag är en fotograf som inte direkt håller tillbaka med känslorna! Jag fotograferar med fokus på känslor och ögonblick. Med lekfullhet som kommunikation i fotograferingen lockar jag fram barnens livfullhet. Det som uttrycks visar barnens personlighet. Jag gör allt för att det inte ska bli stelt, otryggt och nervöst. Man ska trivas framför kameran. Besök gärna min studio i centrala Umeå så tar vi en kaffe och pratar ihop oss!

Praktiska detaljer vid familjefotografering

Klädval

Tänk på att ljusa och naturfärgade kläder gör sig fint på bild. Ta gärna med ombyte vid omväxling. Under fotograferingen så tar vi gärna pauser efter barnets behov.

Om barnen inte är på humör, eller är blyga?

Lugn, det löser sig! Jag får ofta fina komplimanger av föräldrarna för mitt stora tålamod och mitt sätt med barnen. Det gäller bara att vara lugn och ta det i barnets takt! Jag leker tillsammans med dem, busar, kittlas, skojar, gör grimaser och pruttljud. Jag har träffat många starka viljor och svårflörtade busfrön, men låter man det bara ta lite tid och anpassar sig efter barnen så brukar det alltid gå superbra!

Väder & plats

Jag föredrar att fotografera utomhus, utan tvekan. Speciellt i det varma motljuset som man får timmarna precis innan solen går ner, det är det bästa jag vet! Jag har även en fotostudio med olika bakgrunder och massor av rekvisitaleksaker i alla möjliga former! Alternativ nummer tre är att jag kommer hem till er och fotar.

Efter fotograferingen

Jag skickar alltid en förhandstitt på 1-3 st bilder redan dagen efter er fotografering. Någon vecka efter får du en länk till ditt personliga urval av dina bilder. Fakturan skickas efter fotograferingen och när den är betald och du valt ut dina bilder så skickas bilderna hem till dig på ett fint USB. Bilderna levereras digitala och högupplösta.

Fast avgift

All fotografering är avgiftsbelagd med 750 kr. Det betyder att denna summa kommer att läggas på oavsett prispaket eller vid köp av enstaka bilder.

Fotografering i studion

Min studio finns i centrala Umeå. I studiomiljön gör jag allt för att få fram era känslor och er personlighet även om det kan upplevas som en stel miljö. Jag har massvis med rekvisita och hjälpmedel för att göra upplevelsen och bilderna till de allra bästa!

Familjefotografering i Umeå, exempel på fotografering i studion
Familjefotografering i Umeå, exempel på fotografering utomhus

Fotografering utomhus

Fotografering i naturlig miljö där känslorna får sprudla framkallar lekfullhet och glädje. I och kring Umeå finns mängder av underbara platser som passar ypperligt för en familjefotografering. Jag har mina guldkorn i bakfickan om ni inte har någon särskild plats i åtanke.

Fotografering i naturliga miljöer

Familjefotografering i naturligt ljus och vacker miljö får ni stå i centrum! Vare sig vi fotograferar utomhus eller i hemmamiljö så ska ni känna er trygga och bekväma.

Familjefotografering i Umeå, exempel på fotografering i naturliga miljöer

Vi anlitade Yurika för en familjefotografering. Vi blev mycket nöjda med fotograferingen och utbudet av bilderna efteråt. Yurika hade en bra och strukturerad plan hur fotograferingen skulle ske, allt från plats och motiv. Lätt tillgänglig via mail och sms. Snabb leverans av bilder.

Lisa

Vi är så himla nöjda med vår familje/gravidfotografering hos Yurika. Vi har känt oss trygga o omhändertagna från första kontakt. För två som inte är så bekväma framför kameran var det guld. O trots en trotsig 2-åring på det så lyckades hon charma oss alla o fick fina ögonblick på bild. Förutom toppenfina bilder levererar hon dom även i superfina förpackningar. Snabb är hon också! Kan varmt rekommendera Yurika!

Cajsa Nilsson

Yurika fotade bilder på vår familj för några veckor sedan. Vi vågade inte hoppas på alltför mycket då våra vilda grabbar (3 resp. 5 år) inte är de lättaste att kontrollera, men Yurika fick det att vara som en lek för dem. De tyckte att det var en rolig stund och vi fick fantastiska bilder. Vi hann knappt komma hem innan vi fick vår första "sneak peek" på bilder. Supersnabb leverans och ett bra urval av olika bilder att välja mellan. Vi är supernöjda!

David Haglund

Fotograferingsavgift

Vid all fotografering tillkommer det en startavgift. Det betyder att denna summa kommer att läggas på oavsett prispaket eller vid köp av enstaka bilder.

750 kr

Paketpriser för familjefotografering 2022-2023

Familjefotografering i Umeå, en mormor eller farmor kramar om sina barnbarn

Lilla paketet

 • 10 bilder
 • Onlinegalleri
 • En förstoring i A4-format

4 500 kr

Familjefotografering i Umeå, en pojke fotograferas med sin hund

Stora paketet

 • 20 bilder
 • Onlinegalleri
 • Två förstoringar i A4-format

6 500 kr

BONUS! 10% rabatt på framkallningar

Låt fler familjemedlemmar få ta del av er glädje

Extra högupplösta bilder som tillval:

500 kr

FINE ART

Printar / Förstoringar

Ge era bilder nytt liv med fine art-printar av tjockt, syrafritt konstpapper av bästa kvalitet. Bilderna får en hög konstkvalitet och motivet ett imponerande djup. Beständigheten på utskrifterna sträcker sig till 100 år, vilket gör era bilder levande i många generationer! Fine art-printar är mina absoluta favoriter och en bildinvestering utöver det vanliga. Pappret har en av marknadens högsta färgomfång och tillverkas i 100 % bomull helt utan blektillsatser. Den fina, släta ytan och känslan gör pappret mångsidigt, och passar såväl utskrifter i färg som i svartvitt.

Familjefotografering i Umeå, FINE ART
Liten tavelvägg

3 500 kr

Familjefotografering i Umeå, FINE ART
Mellanstor tavelvägg

4 500 kr

Familjefotografering i Umeå, FINE ART
Stor tavelvägg

6 000 kr

Pris per st
 • 18x24 cm - 250 kr
 • 21x30 cm - 300 kr
 • 30x30 cm - 350 kr
 • 30x40 cm - 600 kr
 • 40x50 cm - 900 kr
 • 50x50 cm - 1 300 kr
 • 50x70 cm - 1 500 kr
 • 70x100 cm - 1 850 kr

Vid beställning av tavelpaket ingår ramar av svensktillverkat trä i svart eller vitt utförande och mäter 13 mm i bredd. Ramen levereras till er med floatglas och bakstycke med upphängningsöglor för både vertikal och horisontal placering på vägg. För Fine art-printar rekommenderas dock inget glas. Vid montering sätts glaset bakom motivet om ramen ska användas på annat vis vid senare tillfälle.

Album

Ett omsorgsfullt tillverkat album av hög kvalitet är det perfekta alternativet för dig som vill samla flera favoritbilder i en och samma produkt. Oavsett om du tidigare investerat i en bröllops-, familje- eller gravidfotografering får vi i ett album möjligheten att berätta er unika berättelse i sin helhet.

ALBUMEN ÄR BOKBUNDNA OCH HANDGJORDA

Pärmens utsida tillverkas i linne. Sidorna är tjocka i så kallat layflatutförande vilket inte ger några skarvar på uppslagen.

TITEL PÅ FRAMSIDA OCH FRAKT INGÅR I PRISET

Ett skyddande etui i linne erbjuds som tillval. Vid köp av fler än ett exemplar av samma fotoalbum i samma storlek erhåller du 10% rabatt på efterföljande album.

Familjefotograf i Umeå, exempel på album
Familjefotograf i Umeå, exempel på album

3 500 kr

 • Storlek 25 x 25 cm
 • 10 uppslag
 • Därefter 250 kr per extra uppslag
 • Det finns många väljer att välja mellan för omslaget
Familjefotograf i Umeå, exempel på album

4 500 kr

 • Storlek 30 x 30 cm
 • 10 uppslag
 • Därefter 250 kr per extra uppslag
 • Det finns många väljer att välja mellan för omslaget
Arbetsgång för album
 • Ni väljer ut cirka 150 favoritbilder genom att Gilla/Hjärtmarkera bilder i ert webbgalleri.
 • Med era bilder som grund gör jag ett layoutförslag och skickar till ert godkännande eller korrigering. Jag gör ofta cirka 30 uppslag i förslaget varpå ni väljer ett visst antal eller samtliga sidor.
 • Ni väljer hur många av mina uppslag ni önskar beställa (jag sänder utförligt prisförslag).
 • Ni väljer färg på linneomslaget samt eventuell text/stans för omslaget.
 • Album går på tryck och levereras hem till er.

Beräknad tillverkningstid är 45 dagar.