Din gravidfotograf i Umeå

Som gravidfotograf är min passion att lyfta fram det vackra och magiska med hjälp av fantastiskt ljus och natursköna platser. Jag erbjuder fotograferingar där du kan välja att vara ensam, tillsammans med din partner och/eller äldre syskon, eller till och med inkludera era fyrbenta familjemedlemmar för en extra personlig touch.

För att säkerställa att ni får de mest magiska bilderna möjligt väljer jag noggrant ut platser för fotograferingen med hänsyn till både väder och dagsljus. Har ni önskemål om att bli fotograferade vid en vacker strand, i skogen eller på en vidsträckt äng? Med min kännedom om de fantastiska smultronställena i Umeå med omnejd kan jag hitta den perfekta platsen som passar just era önskemål och skapar en magisk bakgrund för era gravidfoton.

Gravidfotograf i Umeå

Fånga magin med hjärtslagen: Gravidfotografering med kärlek

Naturligt ljus som smeker den växande magen, en känsla av förväntan som dansar i luften och ett leende som strålar av ren glädje - det är vad en gravidfotografering handlar om. Det är en stund av magi och skönhet, där du får vara i centrum och omfamna den underbara perioden av väntan på ditt lilla mirakel.

Genom att föreviga dessa ögonblick med hjälp av en professionell fotograf skapar du inte bara vackra bilder för nuet, utan även tidlösa minnen som kommer att glädja dig och dina nära och kära i många år framöver. Varje bild berättar en historia, fångar en känsla och bär med sig en del av er resa som föräldrar.

Tänk dig att kunna visa dessa bilder för ditt barn när hen växer upp, och se tillbaka på den glädje och spänning ni kände inför deras ankomst. Eller kanske dela dem med din familj och vänner för att sprida kärlek och lycka till dem också.

En gravidfotografering är mer än bara att ta bilder. Det är att skapa konstverk som kommer att förbli en del av er historia för alltid. Så låt oss tillsammans fånga den här speciella stunden och skapa magi som kommer att glädja och inspirera i många år framöver.

Jag har en lånegarderob med gravidklänningar och tyger som kan användas som kimonos om du vill låna till fotograferingen. Givetvis kan du ha med egna kläder om du vill det. Jag fotograferar såväl i min studio i centrala Umeå, som ute i naturen. Oavsett plats är min specialitet att hitta den där perfekt ljuvliga miljön som passar just dig!

Praktiska detaljer vid gravidfotografering

Gravidkläder

Välkommen till min garderob av gravidklänningar, där du har friheten att välja fritt. Här finner du vackra bohemiska och naturliga klänningar i ett utbud av neutrala, ljusa och dova färger. Om du föredrar att använda din egen klänning eller kjol är det också helt okej. Tillsammans tittar vi på klädvalen för att säkerställa att de kompletterar den omgivning vi väljer för fotograferingen. Om din partner vill vara med är de välkomna, och jag rekommenderar då att vi håller oss till neutrala och ljusa färger som harmonierar med ditt val. Hos mig är det viktigt att du känner dig bekväm och vacker under fotograferingen, och valet av kläder är en del av den upplevelsen.

Osäker & nervös?

Hos mig handlar det inte om stela poser utan om att fånga äkta ögonblick av mys och härlighet. Vi skapar en avslappnad atmosfär där ni kan vara er själva och njuta av stunden tillsammans. Jag uppmuntrar till naturlig interaktion och känslor för att fånga er äkta kärlek och glädje på bild. Det är dessa äkta och genuina ögonblick som gör bilderna minnesvärda och speciella. Så slappna av, ha roligt och låt mig fånga er äkthet och kärlek på ett mysigt och härligt sätt!

Bokning

För att boka er fotografering klickar ni på "BOKA NU" längst ned på denna sida. När ni har kontaktat mig bokar vi in ett reservdatum om vädret inte tillåter fotografering enligt planerna. Vid bokning tillkommer en bokningsavgift på 950 kr för att säkra ert datum

Tidpunkt för fotografering

Bra veckor för fotografering är mellan gravidvecka 25-36, men det upp till var och en när det känns bäst.

Väder & plats

Här slår vi våra kloka huvuden ihop och väljer en plats som känns kul för och för mig! Det finns inga begränsningar på vart vi kan vara (ok, månen kanske blir svår). Vi kan ses på en picknick i kohagen, en sensommarkväll på klipporna vid sjön, mitt i stan, på ett nöjesfält, vid ett gammalt ödehus mitt ute i ingenstans, en kvällspromenad med hunden, på en blomsteräng, på en spårvagn eller hemma hos er. Bara fantasin sätter gränserna! ​ Jag har flertalet fina platser att träffas på, men jag kommer gärna dit ni vill också. Att ni väljer plats kan ofta skapa en extra dynamik i bilden. Er plats och er kärlek.

 

Fri användning

Du får använda bilderna fritt därefter, önskar du framkalla bilder så hjälper jag givetvis dig med detta. Viktigast för mig är att du inte får ändra eller redigera om bilderna, det gäller även instagram filter.

Fast avgift

All fotografering är avgiftsbelagd med 950 kr. Det betyder att denna summa kommer att läggas på oavsett prispaket eller vid köp av enstaka bilder.

Efter fotograferingen

Jag skickar alltid en förhandstitt på 1-3 st bilder redan dagen efter er fotografering. Någon vecka efter får du en länk till ditt personliga urval av dina bilder. Fakturan skickas efter fotograferingen och när den är betald och du valt ut dina bilder så skickas bilderna hem till dig på ett fint USB. Bilderna levereras digitala och högupplösta.

Gravidfotografering i kvällssolen

Naturligt, barfota på en strand utanför Umeå i kvällssolen. Hur vackert är inte det?

gravidfotograf-umea-yurika-photography-kvallssol
Gravidfotograf i Umeå

Gravidfotografering i vinterskrud

En magisk fotografering i Umeås vackra vinterlandskap, när tre ska bli fyra ❤️

Här har ni en proffsig, pålitlig glädjespridare och klippa oavsett uppdrag och miljö! Plåtningarna vi gjort hemma, i studion och ute i fält väcker många roliga minnen. Yurika har rätt känsla för timing som gör att hennes bilder förmedlar mycket personlighet, äkthet och en gnutta humor. Bilderna är alltid snyggt komponerade och har ett fängslande djup i både färg och svartvitt. Förstoringar och album som går att lägga till håller otroligt finkvalité även de!

Suzan Lilja Værgaard

Vi är så himla nöjda med vår familje/gravidfotografering hos Yurika. Vi har känt oss trygga o omhändertagna från första kontakt. För två som inte är så bekväma framför kameran var det guld. O trots en trotsig 2-åring på det så lyckades hon charma oss alla o fick fina ögonblick på bild. Förutom toppenfina bilder levererar hon dom även i superfina förpackningar. Snabb är hon också! Kan varmt rekommendera Yurika!

Cajsa Nilsson

Yurika har fotat oss både när vi var gravida och sedan när vår lilla dotter kommit! SÅ NÖJDA! Vi har fått så fina bilder trots att vi är lite (väldigt) obekväma inför kameran, så fick Yurika oss att slappna av och ha kul och bilderna blev fantastiska. Underbar fotograf och person. Rekommenderar varmt!

Nathalie Lundström

Fotograferingsavgift

Vid all fotografering tillkommer det en startavgift. Det betyder att denna summa kommer att läggas på oavsett prispaket eller vid köp av enstaka bilder.

950 kr

2U9A1594

Lilla paketet

 • 5 bilder
 • 1 timme fotografering
 • Ett ombyte
 • Tillgång till webbgalleri
 • Webbanpassade bilder
 • Leverans på USB

4000 kr

Gravidfotograf i Umeå

Stora paketet

 • 10 bilder
 • 1 timme fotografering
 • Ett ombyte
 • Tillgång till webbgalleri
 • Webbanpassade bilder
 • Leverans på USB

5500 kr

BONUS! 10% rabatt på framkallningar

Gravidfotograf i Umeå

Exklusiva paketet

 • 30 bilder
 • 2 timmar fotografering vid två utvalda platser
 • Tre ombyten
 • Blomsterkrans
 • 1 st förstoring 30x 40 på fine art-papper
 • Webbanpassade bilder
 • Tillgång till webbgalleri
 • Leverans på USB

7 500 kr

BONUS! 10% rabatt på framkallningar

Tillval vid gravidfotografering

Detta kan ni lägga till i ert paket:

BLOMSTERKRANS

500 kr

 • Används vid fotograferingen

EXTRA

500 kr

 • Extra högupplösta bilder

EXTRAPAKET 1

1 000 kr

 • 5 st bilder

EXTRAPAKET 2

1 500 kr

 • 10 st bilder

EXTRA ALLT

3 000 kr

 • Alla bilder, ca 30 st

FINE ART

Printar / Förstoringar

Ge era bilder nytt liv med fine art-printar av tjockt, syrafritt konstpapper av bästa kvalitet. Bilderna får en hög konstkvalitet och motivet ett imponerande djup. Beständigheten på utskrifterna sträcker sig till 100 år, vilket gör era bilder levande i många generationer! Fine art-printar är mina absoluta favoriter och en bildinvestering utöver det vanliga. Pappret har en av marknadens högsta färgomfång och tillverkas i 100 % bomull helt utan blektillsatser. Den fina, släta ytan och känslan gör pappret mångsidigt, och passar såväl utskrifter i färg som i svartvitt.

Gravidfotograf i Umeå FINE ART
Liten tavelvägg

3 500 kr

Gravidfotograf i Umeå FINE ART
Mellanstor tavelvägg

4 500 kr

Gravidfotograf i Umeå FINE ART
Stor tavelvägg

6 000 kr

Pris per st
 • 18x24 cm - 250 kr
 • 21x30 cm - 300 kr
 • 30x30 cm - 350 kr
 • 30x40 cm - 600 kr
 • 40x50 cm - 900 kr
 • 50x50 cm - 1 300 kr
 • 50x70 cm - 1 500 kr
 • 70x100 cm - 1 850 kr

Vid beställning av tavelpaket ingår ramar av svensktillverkat trä i svart eller vitt utförande och mäter 13 mm i bredd. Ramen levereras till er med floatglas och bakstycke med upphängningsöglor för både vertikal och horisontal placering på vägg. För Fine art-printar rekommenderas dock inget glas. Vid montering sätts glaset bakom motivet om ramen ska användas på annat vis vid senare tillfälle.

Album

Ett omsorgsfullt tillverkat album av hög kvalitet är det perfekta alternativet för dig som vill samla flera favoritbilder i en och samma produkt. Oavsett om du tidigare investerat i en bröllops-, familje- eller gravidfotografering får vi i ett album möjligheten att berätta er unika berättelse i sin helhet.

ALBUMEN ÄR BOKBUNDNA OCH HANDGJORDA

Pärmens utsida tillverkas i linne. Sidorna är tjocka i så kallat layflatutförande vilket inte ger några skarvar på uppslagen.

TITEL PÅ FRAMSIDA OCH FRAKT INGÅR I PRISET

Ett skyddande etui i linne erbjuds som tillval. Vid köp av fler än ett exemplar av samma fotoalbum i samma storlek erhåller du 10% rabatt på efterföljande album.

Gravidfotograf i Umeå, exempel på album
Gravidfotograf i Umeå, exempel på album

3 500 kr

 • Storlek 25 x 25 cm
 • 10 uppslag
 • Därefter 250 kr per extra uppslag
 • Det finns många väljer att välja mellan för omslaget
Gravidfotograf i Umeå, exempel på album

4 500 kr

 • Storlek 30 x 30 cm
 • 10 uppslag
 • Därefter 250 kr per extra uppslag
 • Det finns många väljer att välja mellan för omslaget
Arbetsgång för album
 • Ni väljer ut cirka 150 favoritbilder genom att Gilla/Hjärtmarkera bilder i ert webbgalleri.
 • Med era bilder som grund gör jag ett layoutförslag och skickar till ert godkännande eller korrigering. Jag gör ofta cirka 30 uppslag i förslaget varpå ni väljer ett visst antal eller samtliga sidor.
 • Ni väljer hur många av mina uppslag ni önskar beställa (jag sänder utförligt prisförslag).
 • Ni väljer färg på linneomslaget samt eventuell text/stans för omslaget.
 • Album går på tryck och levereras hem till er.

Beräknad tillverkningstid är 45 dagar.